Ibaraki University's
College of Agriculture
Department of Food and Life Sciences

Associate Professor

Suzuki Hodaka


Research Areas

  1. Laboratory animal science
  2. Food science
  3. Veterinary medical science

Bibliography

  1. 食品衛生検査指針 微生物編 改訂第2版 2018 鈴木穂高 公益社団法人日本食品衛生協会 2018
  2. 食品衛生検査指針 微生物編 2015 鈴木穂高 公益社団法人日本食品衛生協会 2015
  3. Shellfish: Human Consumption, Health Implications and Conservation Concerns H. Suzuki Nova Science Publishers, Inc. 2014
  4. リスク学用語小辞典 鈴木穂高 丸善 2008
  5. Old Herborn University Seminar Monograph 19. Defense Mechanisms of the Innate System: Influence of Microbes J. J. Cebra, N. A. Bos, N. V. Boyko, N. Kushnir, M. Stoel, C. Surh, H. Suzuki, M. C. Thurnheer, G. D. Wu, K. Uchida, A. W. Zuercher Herborn Litterae 2006

Papers

  1. Research paper (scientific journal) Joint Comparative Toxicity of Dinophysistoxin-1 and Okadaic Acid in Mice. H. Suzuki, Y. Okada J. Vet. Med. Sci. 80, 616-619 2018
  2. (MISC) Introduction and explanation (scientific journal) Joint 熱帯性魚類食中毒シガテラのリスク評価のための研究 大城直雅, 登田美桜, 石川輝, 鈴木穂高, 豊福肇 食品衛生研究 68, 15-37 2018
  3. (MISC) Introduction and explanation (others) Joint Enterobacteriaceaeの標準試験法に関する研究 岡田由美子、鈴木穂高、下島優香子、井田美樹 厚生労働科学研究費補助金 食品の安全確保推進研究事業 「食品微生物試験法の国際調和に関する研究」 平成29年度 総括・分担研究報告書 25-32 2018
  4. (MISC) Introduction and explanation (others) Joint 高圧処理による牛肝臓中の食中毒原因菌不活化の検討 岡田由美子、鈴木穂高、百瀬愛佳 厚生労働科学研究費補助金 食品の安全確保推進研究事業 「畜産食品の生物学的ハザードとその低減手法に関する研究」 平成29年度 総括・分担研究報告書 57-63 2018
  5. Research paper (scientific journal) Joint Effects of High Hydrostatic Pressure Processing on the Number of Bacteria and Texture of Beef Liver. H. Ogihara, H. Suzuki, M. Michishita, H. Hatakeyama, Y. Okada J. Food Qual. 2017, Article ID 7835714 2017